Eind april 2022 heb ik samen met mijn gezin een rondreis gemaakt door West-Amerika (Colorado, Utah, Arizone en een klein stukje Nevada).

Aangezien we vlogen met Icelandair, was dit ook meteen een goede gelegenheid om een tussenstop te maken in IJsland.

Een vlucht met Icelandair naar Amerika via IJsland is aan te bevelen. Dit is meteen een mooie gelegenheid om een stukje van dit wonderlijke land te mogen ontdekken. We hebben met een huurauto de Golden Circle gereden. De Golden Circle is een klein rondje door het ongerepte IJsland, wat je makkelijk in 2 dagen kunt rijden. Je ziet tijdens deze route al een aantal schitterende highlights.

CBartels_Ijsland1

Reykjavik bevindt zich op een klein uurtje rijden van de internationale luchthaven Keflavik. Het is een gemoedelijk stadje waar onder andere de bijzondere Hallgrímskirkja staat, het prachtige beeld Sun Voyager en sinds kort hebben ze een FlyOver Iceland Experience. Een attractie met bewegende stoelen en een groot scherm met simulatievluchten over bergen en gletsjers. Door tijdsgebrek hebben we dit helaas niet kunnen doen, maar het schijnt geweldig te zijn.

Tijdens de route Golden Circle kom je langs verschillende highlights, zoals Thingvellir National Park (in het park vind je onder andere de populaire Silfra Kloof), de spectaculaire Gullfoss waterval en de Geysir. De Strokkur is een geiser die met regelmaat tot uitbarsting komt.

Het zijn één voor één prachtige natuurverschijnselen die we mochten zien, en de klapper op de vuurpijl (en dit hadden we eind april totaal niet verwacht) was dat we de tweede nacht in IJsland het Noorderlicht hebben mogen aanschouwen.

Cbartels_IJsland-4
CBartels_Ijsland-3