Vandaag, 14 oktober 2023, vroeg op om het vliegtuig te nemen naar Madrid om vervolgens met een huurauto naar de prachtige universiteitsstad Salamanca te gaan, waar mijn middelste kind voor een halfjaar woont voor zijn studie.
Nooit geweten dat deze historische stad, waarvan het oude centrum sinds 1988 bij het Werelderfgoed van de UNESCO behoort, zo mooi is. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn zonder meer de Plaza Major, de universiteit en de oude en nieuwe kathedraal.

Cbartels_Salamanca_plaza Mayor

Ik verbleef met mijn gezin in een appartement aan de Plaza Major (aanrader). Het uitzicht op de Plaza is ongelooflijk, het is net of de gebouwen van de Plaza van hout zijn gemaakt, je hebt een gezellige drukte onder je van winkels, terrasjes, restaurants met heerlijke etenswaren.

Nu we in Spanje waren wilde ik wel één avond tapas eten, de eerste avond zijn we naar een tapasbar Winelovers gegaan. Een klein gezellig tentje met een aantal tafels, waar je o.a. verrukkelijk kan dineren onder het genot van een soort sangria, Tinto de Verano.

De tweede avond hebben we uitgebreid gedineerd in bistro Zazu, waar je voor € 35,00 een verrassingsmenu kan nemen inclusief 2 drankjes. Ook hier was het smullen.

We hebben niet alleen Salamanca bewonderd, maar ook het middeleeuwse stadje Ávila. Dit stadje heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de middeleeuwse stadsmuren die de hele stad omgeven. Vanaf buiten ziet het hooggelegen stadje er prachtig uit en in het stadje zelf zijn er authentieke winkels en restaurants. Als je Ávila gaat bezoeken, doe dat dan in de vroege ochtend, om zo de drukte voor te zijn.

Cbartels_Salamanca-Kathedraal

Salamanca is echt een aanrader, ondanks dat het 2 uur rijden van Madrid is. Vanaf Madrid kan je een mooie rondreis maken langs verschillende indrukwekkende steden zoals: Salamanca, Alba de Tormes (katholieke bedevaartsoord), Ávila en Toledo.

Wil jij ook op stedenreis naar Salamanca? Stuur me een bericht met je wensen en ik stel deze reis graag voor je samen!

 

Hartelijke groet,

Caroline