Op uitnodiging van Switzerland Tourism heb ik een aantal dagen mogen genieten van hun prachtige land. Zo dichtbij en zo mooi! We vlogen met een klein groep reisagenten naar Zürich. Een vlucht van 1,5 uur en dan zit je al bijna na ca. 1,5 uur rijden tussen de hoge besneeuwde bergen.

De eerste nachten verbleven we in het gemoedelijke dorpje Andermatt dat zich bevindt op een hoogte van 1444 meter. In het centrum van Andermatt zie je nog vele prachtige authentieke gebouwen, wat gezellig aandoet. Aan de rand van het dorp zijn moderne hotels en appartementen-complexen gelokaliseerd.

CBtravel_zwitserland_Andermatt-blog

Een vriendelijke gids heeft ons op sleeptouw genomen om ons te informeren over de bijzondere geschiedenis van Andermatt, zoals de Gotthardstrasse die midden door het centrum loopt. De natuurstenen weg doet je direct denken aan de tijd dat de legendarische postkoetsen hier nog door de straat reden.

We konden de tweede dag van ons verblijf kiezen uit een snowshoe trekking of skiën. Ik koos voor de eerste activiteit en meerdere van mijn “collega’s”, aangezien we dit niet eerder gedaan hadden. Het leek ons een mooie bijzondere ervaring om door de ongerepte witte natuur buiten de gebaande paden te wandelen over o.a. bevroren meren.

Iedereen kreeg wel even de schrik/angst toen we van de organisatie een GPS tracker onder onze kleding moesten dragen, een grote rugzak meekregen met daarin een schep, fluit en zaklamp. We keken elkaar allemaal aan of we deze activiteit nog wel leuk zouden vinden, maar toen we eenmaal bij het startpunt stonden van onze trekking was de schrik weg en hebben we allen genoten van deze bijzondere trekking. Ik had het voor geen goud willen missen, het was geweldig!

CBtravel_Caroline_zwitserland
CBtravel_zwitserland_glacier express

Na Andermatt zijn we met de trein naar Luzern gegaan dat aan het Vierwaltstättersee ligt, waar bootjes af en aan varen. Het oude centrum van Luzern is prachtig en het is leuk om hier door de smalle straten te dwalen. Het heeft vele mooie gebouwen, met gevels die vaak zijn versierd met gedetailleerde schilderingen en kunstige uithangborden.
De overdekte houten Kapellbrückebrug met halverwege een oude watertoren behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Luzern.

In Luzern hebben we o.a. de Swiss Chocolate Adventure gedaan, waar we verschillende smaken Lindt chocola konden proeven. Aan het einde van de dag hebben we een boottocht gemaakt over de Vierwaltstättersee, waar je vaart langs pittoreske Zwitserse dorpjes.

Vanaf Luzern zijn we met de trein weer naar Zürich gegaan om vervolgens het vliegtuig weer naar huis te nemen.
Wat heb ik genoten van dit prachtige land, ik wist dat het mooi was, maar het heeft me toch nog verrast!

CBtravel_zwitserland_meer