Na onze tussenstop op IJsland zijn we doorgevlogen naar Denver. Icelandair is een prima vliegvaartmaatschappij die er alles aan doet om je vlucht met plezier te ervaren.

Na circa 8 uur vliegen kwamen we aan in de statige stad Denver.
Deze stad is een ideale uitvalsbasis voor een reis door het westen van de Verenigde Staten, waarbij je veel kanten op kunt bijvoorbeeld een bezoek aan het Rocky Mountains National Park of naar het Yellowstone National Park.

We hebben Denver als een rustige stad ervaren met een aantal mooie musea en vele gezellige hippe restaurants.

West-Amerika_CB travel2

Nadat we Denver hebben bekeken zijn we met een huurauto richting Moab gereden (een pittig stuk rijden) waar we een Zipline Tour hebben geboekt en gedineerd hebben in zo’n echte Amerikaanse tent waar patat en burgers worden geserveerd.
Aangezien we afhankelijk waren van de schoolvakanties en heel veel wilden zien tijdens ons verblijf in West-Amerika verbleven wij één of twee nachten op een locatie. Doordat je bijna elke dag aan het verplaatsen bent, leek onze vakantie veel langer dan twee weken. Op sommige locaties hadden we liever langer willen verblijven, zoals in Moab, Las Vegas en Rocky Mountains N.P.. Genoeg te doen op deze bestemmingen of in de directe omgeving.

West-Amerika is één en al natuur, we reden ook van het ene Nationaal Park naar het andere. Las Vegas was dan ook een gezellig tussendoortje om even iets anders te zien, dan rode rotsen en woestijnlandschap. We verbleven in Holiday Inn Club Vacations at Desert, dat net iets achter (ca. 8 minuten lopen) de Strip ligt, vlakbij de Bellagio Fonteinen. Een goede plek om te vertoeven, voor een nette prijs.

Als je onze top 3 van parken vraagt, die we tijdens onze tour door West-Amerika gezien hebben, dan staat met stip op nummer één de Antelope Canyon in de plaats Page. Dit is zo’n bijzondere canyon, de kleuren, de golvende rotsen, je blijft foto’s schieten. De Canyon bestaat uit twee gedeelten: de Upper en Lower Canyon. De Upper is het bekendste en deze schijnt ook het makkelijkst om te lopen. Bij de Lower ga je met een steile trap de Canyon in, soms door smalle doorgangen. Wij hebben de Lower bekeken en het was zeer de moeite waard!

West-Amerika_CB travel4

Op nummer twee staat Bryce Canyon, eveneens een bijzondere Canyon. Het bestaat uit duizenden rode kleine en grote rotspilaren. Het leuke is dat je de Hoodoo’s, zoals de rotspilaren worden genoemd, zowel van bovenaf kan bekijken, maar ook van dichtbij via één van de vele wandelroutes. Het is wel weer een klim omhoog, maar ook zeker de moeite waard!

Nummer drie is de Grand Canyon (South Rim), het lijkt net of je hier naar een schilderij kijkt. Het leukste is om te verblijven in het park zelf in plaats van daarbuiten, zoals Flagstaff. Het park heeft een bezoekerscentrum en winkels en is een goede startpunt om vele mooie hikings te kunnen maken of een waanzinnige helikoptervlucht over deze prachtige Canyon te boeken.

West-Amerika_CB travel3

Er is zoveel meer te vertellen over dit stukje Amerika, maar als het kan, dan adviseer ik je om zelf een kijkje te gaan nemen en te genieten van dit prachtige land!